Archive for Αρκετά

Κρίση οικονομική, μα πάνω από όλα ηθική!!!

Προσπαθώντας να κατανοήσω το τι συμβαίνει στην χώρα, πέφτω πάντα σε συζητήσεις τύπου “καφενείου” όπου ο καθένας έχει την άποψή του και προσπαθεί να την επιβάλλει στον άλλον.
Ψάχνω και αναζητώ τον λεγόμενο “πνευματικό” κόσμο της χώρας, αλλά μάλλον αυτός δεν υπάρχει…
Επόμενο, πνευματικό σωσίβιο θα έπρεπε να είναι η εκκλησία μια και σύμφωνα με το “καταστατικό” της υπηρετεί τη ψυχή και το πνεύμα και απέχει από τα υλικά αγαθά προσπαθώντας να δώσει στον άνθρωπο μια άλλη υπόσταση, την πνευματική.
Αλλά και αυτή αναλώνεται σε στείρα κηρύγματα, χωρίς ουσία και φαίνεται να είναι και αυτή εγκλωβισμένη σε ένα φαύλο κύκλο ανικανότητας.
Αν θέλετε την ταπεινή μου γνώμη…πιστεύω ότι δύσκολα μπορούμε να πετύχουμε την ηθική ανάπλαση και ανάταση/ανάσταση!!!
Μα γιαυτό το λόγο είμαστε και εμείς εδώ!
Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, για να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από το ατομικό και να επιστρέψουμε επιτέλους στο συλλογικό συμφέρον, ένα συμφέρον που δεν βασίζεται στο “έχουμε” αλλά στο “είμαστε”, γιατί δυστυχώς σήμερα το “έχω” έχει καταδυναστεύσει το “είμαι”.
Ας κάνουμε λοιπόν μια προσπάθεια να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να δούμε κατάματα το φως που προσφέρει η “εκπαίδευση” και όχι η “μόρφωση” για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε την ηθική υπόσταση να ξεφύγουμε από τις υλικές δεσμεύσεις και να προσφέρουμε στα παιδιά μας μια παιδεία που θα τους κάνει καλύτερους ανθρώπους…

Catastroika

Ο Άρης Χατζηστεφάνου συνεχίζει τη δημοσιογραφική του έρευνα για την Ελληνική και παγκόσμια οικονομική κρίση με ένα νέο ντοκιμαντέρ.
Δείτε το Catastroika…Αξίζει τον κόπο και πείτε Αρκετά…Φτάνει πια!!!!


CATASTROIKA par infowar

Αρκετά με τους πολύτεκνους…

Ακόμη μία περίπτωση για το πως αντιμετωπίζουμε στην χώρα μας αυτούς που προσπαθούν να την σώσουν από τον πραγματικό αφανισμό…Διαβάστε το παρακάτω άρθρο!!!

Το «αμάρτημα» των πολυτέκνων

Με διαγραφή από τη σχολή τους απειλούνται δεκάδες φοιτητές

Πριν από λίγες μέρες μια ανακοίνωση της σχολής γκρέμισε το όνειρο, καθώς έμαθε ότι δεν εδικαιούτο τη θέση και ότι απειλείται με διαγραφή. Το «αμάρτημα» της φοιτήτριας ήταν ότι προερχόταν από πολύτεκνη οικογένεια.

Η περίπτωση αυτή δεν είναι μοναδική. Δεκάδες παιδιά πολύτεκνων οικογενειών υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες των ρυθμίσεων του υπουργείου Παιδείας για τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Πολλοί φοιτητές μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών τους από τα πανεπιστήμια κινδυνεύουν ή έχουν ήδη διαγραφεί απ’ τη σχολή που πέτυχαν.

Παρά το γεγονός ότι οι διατάξεις για τις ειδικές κατηγορίες διευκόλυναν τα πανεπιστήμια, αφού μπήκαν λιγότεροι φοιτητές, ωστόσο, όπως λένε οι πρυτάνεις, είναι μεγάλες οι αδικίες που υφίστανται ειδικά οι πολύτεκνοι.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του υπουργείου, στην περίπτωση των πολυτέκνων τα αδέλφια των εισακτέων πρέπει να είναι άγαμα και να μην έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας ή το 25ο έτος αν σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Αν δηλαδή δεν συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις, αυτόματα ο υποψήφιος μιας τετραμελούς οικογένειας ουσιαστικά χάνει το «προνόμιο» του πολύτεκνου.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο αναιρεί τον ισόβιο χαρακτήρα της πολυτεκνίας. Όπως επισήμαναν πολύτεκνοι αλλά και πρυτάνεις στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «ενώ για το υπουργείο Παιδείας ισχύουν οι παραπάνω ηλικιακοί περιορισμοί, στις σχολές που εποπτεύει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης δεν απαιτείται αντίστοιχος έλεγχος».

Πηγή Newsbeast

Αρκετά με το άγχος…Απλά κάποιες σκέψεις…

Κάθε μέρα που περνάει το άγχος μας μεγαλώνει για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών αυτού του τόπου…Δεν μας φτάνουν τα καθημερινά προσωπικά προβλήματα, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το άγχος της χρεοκοπίας.
Τελικά ίσως είναι καλύτερα να χρεοκοπήσουμε μια και έτσι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τα προσωπικά μας θέματα, χωρίς το στρες της επόμενης μέρας. Ίσως έτσι, φτωχοί όπως θα είμαστε, θα έχουμε απαλλαγεί από ένα βάρος και θα είμαστε σε θέση, όπως κάναν οι πρόγονοί μας, παρά τις κακουχίες να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Φυσικά σε όλα αυτά πρέπει να βλέπουμε την φωτεινή πλευρά της ζωής!!!

Always look on the bright side of life…

DebtOcracy…ή αλλιώς Χρεοκρατία

Αναζητώντας στο διαδίκτυο για κάτι καλό αυτές τις μέρες, πέσαμε στην ιστοσελίδα του Άρη Χατζηστεφάνου.
Το καινούριο ντοκιμαντέρ του θεωρούμε ότι αξίζει της προσοχής μας.
Δείτε το λοιπόν εδώ κάτω…


Debtocracy FINAL by BitsnBytes

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

Η ομάδα του αρκετά σας εύχεται Καλή Ανάσταση και ελπίζει για την εκπλήρωση όλων σας των επιθυμιών…

Είθε και η πατρίδα μας να αναστηθεί

Αρκετά με το κάπνισμα…

Αδύναμη η χώρα στη μάχη κατά του τσιγάρου
Άγνωστος όρος η «διακοπή καπνίσματος» στο σύστημα περίθαλψης της Ελλάδας

Αθήνα
Παρά την εθνική μας πρωτιά σε αριθμό καπνιστών (35% των ενηλίκων), η χώρα μας εμφανίζει μεγάλα κενά στην καταπολέμηση του καπνίσματος χωρίς ειδικές κατευθυντήριες οδηγίες, χωρίς επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους φοιτητές Ιατρικής και τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας περίθαλψης, χωρίς κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των θεραπειών απεξάρτησης από τη νικοτίνη, χωρίς επαρκή αριθμό Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος, αλλά με φθηνά τσιγάρα (28% φθηνότερα από το μέσο όρο της Ευρώπης των 27).

Τα παραπάνω συμπεράσματα αναδείχθηκαν, μεταξύ άλλων για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής έκθεσης «European Quitting: Progress and Pathways» (EQUIPP), η οποία κατέγραψε την πρόοδο 20 ευρωπαϊκών χωρών για την καταπολέμηση του καπνίσματος, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το Άρθρο 14. Παράλληλα με την αποτύπωση της κατάστασης, η έκθεση παρέχει συγκεκριμένες, ρεαλιστικές συστάσεις στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους επαγγελματίες Υγείας κάθε χώρας.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων από 60 ειδικών στη διακοπή του καπνίσματος, από όλη την Ευρώπη. Επίσης, συμπεριέλαβε τις απόψεις γιατρών και κοινού, μέσα από έρευνα που διεξήχθη σε 2.482 επαγγελματίες Υγείας, 20.010 καπνιστές και 22.683 μη καπνιστές σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η EQUIPP έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (ERS) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Πρόληψη του Καπνίσματος και του Καπνού (ENSP).

Οι κυβερνήσεις πρέπει να βελτιώσουν τις υπηρεσίες για τη διακοπή του καπνίσματος

Περισσότεροι από 78 εκατομμύρια καπνιστές στην Ευρώπη θέλουν να κόψουν το κάπνισμα. Οι μισοί από αυτούς που το προσπάθησαν, θεωρούν τις υπηρεσίες για τη διακοπή του καπνίσματος ανεπαρκείς.

Από τους επαγγελματίες Υγείας που ρωτήθηκαν, το 87% πιστεύουν ότι η στήριξη των καπνιστών πρέπει να παρέχεται από γιατρούς της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο στόχος αυτός δεν είναι εφικτός, καθώς το 55% των γιατρών εκτιμούν ότι οι συνάδελφοί τους στην πρωτοβάθμια φροντίδας Υγείας δεν διαθέτουν την απαραίτητη εκπαίδευση, ώστε να παρέχουν αποτελεσματικά τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Η παροχή υπηρεσιών και στήριξης είναι παράγοντας βασικής σημασίας για να βοηθηθούν οι καπνιστές στη διακοπή του καπνίσματος, αλλά και για να ανταποκριθούν οι κυβερνήσεις, που έχουν προσυπογράψει τη σχετική σύμβαση-πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις δεσμεύσεις τους για μείωση της χρήσης καπνού. Η επένδυση στη βελτίωση των υπηρεσιών για τη διακοπή του καπνίσματος, υποστηρίζεται εξίσου από τους επαγγελματίες του τομέα της Υγείας, τους καπνιστές και τους μη καπνιστές. Το 68% των μη καπνιστών και το 51% των καπνιστών που ερωτήθηκαν σε όλη την Ευρώπη πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο στη μείωση του αριθμού των καπνιστών, παρά στη θεραπεία των προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από το κάπνισμα. Η ίδια άποψη προκύπτει και από την έρευνα στους επαγγελματίες Υγείας, το 88% των οποίων πιστεύει ότι η ευθύνη για τη βελτίωση της υποδομής για τη διακοπή του καπνίσματος ανήκει στην κυβέρνηση.

Τι περιμένουν οι Έλληνες από το κράτος για τη μείωση του καπνίσματος

Η επένδυση στη βελτίωση των υπηρεσιών για τη διακοπή του καπνίσματος φαίνεται να αποτελεί βασικό αίτημα των Ελλήνων, ιατρών και κοινού, που συμμετείχαν στην έρευνα της EQUIPP.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για την Ελλάδα, περισσότεροι από τους μισούς στο σύνολο των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το κράτος θα πρέπει να διαθέσει περισσότερους πόρους για θεραπείες διακοπής καπνίσματος (57%), καθώς και για υπηρεσίες υποστήριξης των καπνιστών που επιθυμούν να διακόψουν (52%). Το 47% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εξειδικευμένων ιατρείων διακοπής καπνίσματος. Επιπλέον, όπως υποστηρίζει το 34% του ελληνικού κοινού, οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να αποκτήσουν περισσότερη εκπαίδευση και συμμετοχή σε θέματα διακοπής καπνίσματος.

Τι προτείνουν οι ειδικοί στην Ελλάδα

Στην έκθεση EQUIPP, οι ειδικοί αναδεικνύουν ως στόχο τη μείωση των καπνιστών κατά 10%, έως το έτος 2012. Για την επίτευξη του στόχου, συνιστούν τα εξής:
Να αναγνωριστεί η εξάρτηση από τον καπνό ως νόσος.
Να καλύπτονται από τα Ταμεία οι θεραπείες για τη διακοπή του καπνίσματος.
Να δημιουργηθούν εθνικές κατευθυντήριες οδηγίες για τη διακοπή του καπνίσματος.
Να αυξηθεί η κατάρτιση και εκπαίδευση των επαγγελματιών του τομέα της Υγείας στη διακοπή του καπνίσματος.
Να αυξηθεί η κατάρτιση και εκπαίδευση του κοινού στη διακοπή της συνήθειας.
Να εφαρμοστεί στην πράξη ολοκληρωμένη πολιτική για την κατανάλωση προϊόντων καπνού, γιατί έτσι δημιουργούνται συνέργιες των αντικαπνιστικών μέτρων, οι οποίες αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των θεραπειών διακοπής του καπνίσματος.
Στην εκδήλωση παρουσίασης της EQUIPP στη χώρα μας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης τόνισε: «Σήμερα λειτουργούν πάνω από 50 Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος σε όλη την Ελλάδα και η προσέλευση των ενδιαφερόμενων έχει αυξηθεί κατά 30%. Παράλληλα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας (περισσότερους από 300 κατά το 2010) και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού. Επιπρόσθετα στηρίζουμε τη λειτουργία των Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος, τα οποία αν και παράγουν σημαντικό έργο, δεν καλύπτουν ικανοποιητικά όλη την επικράτεια. Θεωρούμε απαραίτητη την επέκτασή τους, ώστε να λειτουργεί τουλάχιστον ένα Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, σε κάθε νομό της χώρας.»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με ΧΑΠ, Πέτρος Χρυσόπουλος κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να εντείνουν τις προσπάθειες για την υποστήριξη των αναγκών ειδικών ομάδων ασθενών, αφενός εφαρμόζοντας τον αντικαπνιστικό νόμο για να τους προστατεύσει από το παθητικό κάπνισμα και αφετέρου βοηθώντας τους έμπρακτα να διακόψουν το κάπνισμα.

Πηγή: health.in.gr

Το Αρκετά στο Θέατρο…2

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας των “Δίδυμων Τοίχων” στο χώρο πολιτισμού “Διόνυσος” στην Ορεστιάδα. Για όσους δεν είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν υπάρχει ακόμη μία παράσταση το Σάββατο του Λαζάρου 17 Απριλίου 2011….

Αρκετά με τα εισιτήρια…

Τσιόκας: Ως 6 εκατ. το μήνα, το κόστος λαθρεπιβίβασης και πλαστών εισιτηρίων

Από 2 έως 6 εκατ. ευρώ το μήνα, φθάνουν οι απώλειες από τη λαθρεπιβίβαση και τα πλαστά εισιτήρια, τόνισε ο ΓΓ του Υπουργείου Μεταφορών Χάρης Τσιόκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Ο κ. Τσιόκας αναφερόμενος στο νέο σώμα ελεγκτών, σημείωσε:

«Έχουμε δημιουργήσει ένα σώμα ελεγκτών, που συνεργάζεται με ένα τμήμα εποχούμενων αστυνομικών και τη δημοτική αστυνομία». Τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να είναι βιώσιμες, λειτουργικές και δημόσιες οι συγκοινωνίες, ενώ σε ό,τι αφορά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμπλήρωσε:

«Ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα να υπάρξουν στρατηγικές συνεργασίες, σύμφωνα με την οποία είναι δυνατόν να παραχωρηθεί το 49% σε κάποιον ιδιώτη, αλλά δεν είναι μονόδρομος. Μέσα στο 2011 θα προκηρύξουμε διεθνή διαγωνισμό έτσι ώστε ο ΟΣΕ να βρει το δρόμο της διεξόδου του στα διευρωπαϊκά δίκτυα και να αποκτήσει ένα μόνιμα βιώσιμο σχήμα».

Εμείς απλά παραθέτουμε το νέο…Αλλά μήπως πρέπει να κάνουμε και εμείς κάτι για αυτό;

Πηγή: Καθημερινή

Η Μήδεια για ακόμη μία φορά στο Διδυμότειχο…

Με επιτυχία στέφθηκε και για μια ακόμη φορά η παράσταση της Μήδειας, παρόλο που οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν την προσέλευση του κόσμου. Παρόλα αυτά το δημοτικό θέατρο γέμισε για ακόμη μία φορά, δείχνοντας την επιθυμία και ανάγκη του κόσμου για κάτι το διαφορετικό σε ότι αφορά τη διασκέδαση…
Τώρα σειρά έχει η Ορεστιάδα στις 9 και 16 Απριλίου στο νέο κόσμημα του πολιτισμού, το θέατρο του Διόνυσου.
Η θεατρική ομάδα των “Δίδυμων Τειχών” σας περιμένει και εκεί…