Κρίση οικονομική, μα πάνω από όλα ηθική!!!

Προσπαθώντας να κατανοήσω το τι συμβαίνει στην χώρα, πέφτω πάντα σε συζητήσεις τύπου “καφενείου” όπου ο καθένας έχει την άποψή του και προσπαθεί να την επιβάλλει στον άλλον.
Ψάχνω και αναζητώ τον λεγόμενο “πνευματικό” κόσμο της χώρας, αλλά μάλλον αυτός δεν υπάρχει…
Επόμενο, πνευματικό σωσίβιο θα έπρεπε να είναι η εκκλησία μια και σύμφωνα με το “καταστατικό” της υπηρετεί τη ψυχή και το πνεύμα και απέχει από τα υλικά αγαθά προσπαθώντας να δώσει στον άνθρωπο μια άλλη υπόσταση, την πνευματική.
Αλλά και αυτή αναλώνεται σε στείρα κηρύγματα, χωρίς ουσία και φαίνεται να είναι και αυτή εγκλωβισμένη σε ένα φαύλο κύκλο ανικανότητας.
Αν θέλετε την ταπεινή μου γνώμη…πιστεύω ότι δύσκολα μπορούμε να πετύχουμε την ηθική ανάπλαση και ανάταση/ανάσταση!!!
Μα γιαυτό το λόγο είμαστε και εμείς εδώ!
Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, για να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από το ατομικό και να επιστρέψουμε επιτέλους στο συλλογικό συμφέρον, ένα συμφέρον που δεν βασίζεται στο “έχουμε” αλλά στο “είμαστε”, γιατί δυστυχώς σήμερα το “έχω” έχει καταδυναστεύσει το “είμαι”.
Ας κάνουμε λοιπόν μια προσπάθεια να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να δούμε κατάματα το φως που προσφέρει η “εκπαίδευση” και όχι η “μόρφωση” για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε την ηθική υπόσταση να ξεφύγουμε από τις υλικές δεσμεύσεις και να προσφέρουμε στα παιδιά μας μια παιδεία που θα τους κάνει καλύτερους ανθρώπους…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *